Какво да правя?

Детски приключения в гората

Образователни и опознавателни игри в природата за група деца от 6 до 12 години. Професионален аниматор организира приключения и забавления на открито – разходка, приготвяне на обяд на открито, изработване на къщички за животни, фотография, спасителни акции и всякакви други веселия и радостни наслади.

Минимален брой участници – шест

Цена на час 55.00 лв. /цената не включва материали, консумативи, храна, напитки/

Екомаршрути

Местността Даулите се намира в парк Сините камъни. На 5 км от нея е връх Българка. Най-лесният и достъпен начин е с автомобил. Пътят е добре поддържан. Същият маршрут може да се измине и пеша.

В близост до Даулите са изворите на р. Камчия и прохода Железни врата, където има остатъци от римския път.  и по-нататък

Интересен е маршрутът и до хайдушкото сборище Агликина поляна.
Самата местност е широка поляна, красива по всяко време на годината. Освен разходка на поляната може да се направи и пикник.

Покрай Даулите минава планинско шосе за селата Раково, Нейково, Стара Река и гр.Елена. Това шосе се използва за провеждането на високопланински ралита.

Цена на водач – по предварително договаряне според брой на туристи и маршрут.

Веломаршрути

Спортуване на чист въздух по живописни веломаршрути. Сливен – Абланово – Връх Българка. Това не е много лек маршрут, но пък е изключително живописен. Почивка в местността Абланово може да се съчетае с наблюдение в горски развъдник на редки флора видове. Тази разходка зарежда с неописуема енергия. Предлага възможност и за пикник.

Маршрутът се минава за 3-5 часа в една посока с почивки.

Даулите – Карандила е друг маршрут, много красив и откриващ панорамни гледки към град Сливен.

Даулите – Бармук баир. Това е маршрут за сетивата и още повече за душата, защото е сливенската малка Света гора. Светещият кръст на върха на баира носи парченце от Христовия кръст и оттам се вижда целия град.

Наем на велосипед – 1 час – 15.00 лв. ; 2 часа – 23.00 лв.

Цена на водач – по предварително договаряне според брой на туристи и маршрут.

Стрелба с лък

Организирана единична или групова стрелба с лък на открито. Беседа, демонстрации, възможност за използване на средновековни костюми, реквизити и озвучаване. Продължителност от 10 мин. до един час.

Базова цена – 16.00 лв. на човек. Цената зависи от продължителността на приключението, използване на реквизит и броя на участниците. Минимален брой на участници в група за стрелба с лък – 10 човека.

Отстъпка за по-големи групи и персонални оферти.

Сафари в гората

Разходка с ловни джипове по ловни маршрути. Разкази на ловци. Времетраене два часа. Базова цена на човек 50.00 лв.

Винен тур

Той включва дегустация на бели, червени, розе и шампанско вина, сет сирена, други мезета, гризини, беседа. Вината са 5-8 вида. Той може да се проведе на място в хотела или да се посети винарна в околността по избор. Продължителност от един час и половина до два часа.

Базова цена на човек 40.00 лв.